piątek, 17 lutego 2012

Soja w sosie pomidorowym

skład:

40dag soi, 6dag wędzonego boczku, 4dagcebuli, 2dag mąki, 7dag koncentratu pomidorowego, 1/8l wywaru z kości, sól, ostra papryka, przyprawa czosnkowa, cukier, 1 łyżka siekanej natki pietruszki.

Soję ugotować do miękkości. Przed zakończeniem gotowania przygotować sos pomidorowy: boczek pokroić w kostkę, stopić i podsmażyć na szklisto z rozdrobnioną cebulą, wsypać mąkę, zrobić jasnozłota zasmażkę. Dodać koncentrat pomidorowy, rozprowadzić wywarem z kości, wymieszać z ugotowaną i odcedzoną soją.
Doprawic do smaku sola, ostrą papryką, przyprawa czosnkową i cukrem. Gotować przez kilka minut na małym ogniu. Potrawę podawać posypana natką!!! SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz